Solutions for the future.

Grow smarter in a week!

Tervetuloa Tampere Smart City Week 2021 -konferenssiin! 

Konferenssi järjestetään tällä kertaa virtuaalisesti 26.-28. tammikuuta 2021.
Luvassa on kolme kiinnostavaa päivää, kahdeksan teemaa ja yli 200 puhujaa!

Avajaispäivänä tiistaina 26.1. kuullaan tapahtuman pääpuhujiia. Keskiviikkona 27.1. ohjelmaa ja puhujia on useissa eri teemakokonaisuuksissa, joista voi valita katseltavaksi ja kuunneltavaksi kiinnostavimmat. Torstain 28.1. ohjelmassa esittelemme erityisesti kuntien ja kaupunkien tekemää kehitystä sekä esittelemme mahdollisuuksia osaajille ja yrityksille palveluja, joiden avulla löytää osaajia Tampereen kaupunkiseudulla. Ohjelma järjestetään pääosin englanniksi, mutta torstaina tarjoamme myös suomenkielistä ohjelmaa.

Konferenssin aikana sinulla on mahdollisuus verkostoitua älykaupunkikehittäjien ja kuntapäättäjien kanssa eri puolilta maailmaa.  

Tule mukaan älykaupunkikehityksen ja tulevaisuuden ratkaisujen pariin ja ilmoittaudu nyt! 

Tarkempaan ohjelmaan voit tutustua alla.

26.1.

tiistai

OPENING DAY: GROW. SMART. TOGETHER.
Miltä kaupunkien tulevaisuus näyttää? Miten COVID-19-pandemia vaikuttaa kaupunkeihin pitkällä aikavälillä? Tapahtuman avajaispäivänä pääpuhujamme kertovat kaupunkien tulevaisuuden visioista. Ohjelma on englanninkielinen.
Showcasing
solutions
Suomi on loistava paikka innovaatioille. Tapahtumaviikon aikana pääset tutustumaan tulevaisuuden ratkaisuihin virtuaalisen näyttelyn kautta koko viikon ajan 25.1.-29.1.
Networking
Yhteistyö on avain älykkääseen tulevaisuuteen. Konferenssiviikon aikana pääset mukaan kansainvälisiin verkostoihin ja tapaamaan kaupungin edustajia sekä älykkään kaupunkiympäristön kehittäjiä. Tapahtumassa voit verkostoitua viestien ja videopuheluiden avulla muiden osallistujien kanssa koko viikon ajan 25.1.-29.1.

27.1.

keskiviikko

Huomioithan, että kaikki päivän ohjelmastreamit ovat käynnissä samanaikaisesti!

Sustainable Smart Traffic
Tulevaisuudessa tarvitsemme liikenteen kehittämiseen lisää kestäviä ja älykkäitä keinoja. Tällä hetkellä maailmanlaajuisesti pinnalla ovat robottiautot. Tule kuuntelemaan millaisia projekteja on meneillään tulevaisuuden älykkään liikenteen rakentamiseksi! Ohjelma on englanninkielinen.
Safe society by data & IoT solutions & PRIVATE 5G
Turvallisuus on laaja ilmiö, joka vaikuttaa meihin kaikkiin. Tulevaisuudessa kansainvälistä yhteistyötä on lisättävä, jotta turvallisuuden dataan perustuvia ratkaisuja voidaan toteuttaa niin, että säilytämme yksityisyytemme ja turvallisuutemme. Tule mukaan kuulemaan lisää! Ohjelma on englanninkielinen.
Boost competitiveness through System-on-Chip
Yliopistojen, yritysten ja kaupungin yhteistyöllä on rakennettu lukuisia innovaatioita. Tule kuulemaan, miten järjestelmäpiirituotekehitys tulee kasvamaan ja millaisia mahdollisuuksia se tarjoaa. Ohjelma on englanninkielinen.
Learning Together for the Future
Tule kuulemaan, kuinka koulutus sopeutuu koronaviruksen tuomiin haasteisiin Tampereella. Ohjelmassa esittelemme myös innovatiivisia menetelmiä yhdessä oppimiseen ja kuulemme, kuinka oppivat organisaatiot ratkovat innovaatiohaasteita. Ohjelma on englanninkielinen.
Sustainable future​
Tule kuuntelemaan, kun World Smart City Awards -finalisti esittelee menetelmiään kohti hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä! Kuulet myös oivalluksia ilmastobudjetista, ilmastokumppanuudesta yrityksille sekä kaupunkilaisten osallistamisesta. Ohjelma on englanninkielinen.
Building Cities Together
Yksi perustavanlaatuisista periaatteista älykaupunkikehityksessä on asettaa ihmiset etusijalle. Esittelemme, kuinka Tampereen kaupunki kehittää kaupungin keskustaa kunnianhimoisin rakennusurakoin. Tulemme myös esittelemään 6Aika-hankkeen tuloksia. Ohjelma on englanninkielinen.
Healthtech: a driver for healthcare revolution
Suomen mukautuvainen terveysteknologia-ala esittelee yritysten ratkaisuja tulevaisuuteen ja malleja julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhön. Tule kuuntelemaan, kuinka rakennetaan eläväinen ekosysteemi ja hyvää yhteistyötä terveysteknologian alalla! Ohjelma on englanninkielinen.

28.1.

torstai

The home of Future Talent​

Suomi on todellinen tulevaisuuden osaajien koti. Tampere Smart City Weekillä yhdistämme osaajia ja yrityksiä kehittämään uusia innovaatioita. Esittelemme mahdollisuuksia osaajille ja yrityksille palveluja, joiden avulla löytää osaajia Tampereen kaupunkiseudulla. Ohjelmaa on sekä suomeksi että englanniksi.

6Aika: Älykkäät kaupungit syntyvät yhdessä kehittämällä
Esittelemme kuuden kaupungin yhteistyön tuloksia ja ratkaisuja älykkäämpien kaupunkiympäristöjen rakentamiseksi. Tule kuulemaan esimerkkien avulla miten omaa kaupunkiasi voisi viedä eteenpäin ja mitä oppeja yhteistyöstä on saatu! Ohjelma on suomenkielinen.
Kunnat vastaavat kestävyyshaasteeseen

Esittelemme, miten Tampere ja Pirkanmaa etenevät kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Saat tietoa ilmastobudjetista ja kestävistä yritysyhteistyön malleista. Kerromme myös käytännön esimerkkejä kestävyyshaasteen ratkaisuiksi. Ryhmäkeskustelussa pääset jakamaan ajatuksia muiden osallistujien kanssa. Ohjelma on suomenkielinen.

Kokemuksia ja oppeja Smart Tampere Digiohjelmasta
Esittelemme Smart Tampereen kehitysohjelmassa vuosien 2017- 2020 aikana saavutettuja ratkaisuja kaupungin digitaalisen palvelutarjonnan parantamiseksi. Ohjelma on suomenkielinen.

Virtuaalikonferenssi esittelee ratkaisuja kaupunkien tulevaisuuteen.

Vallitseva muutostila Covid-19-pandemian vaikutuksista maailmaamme luo entistä vahvemman perustan älykkäiden kaupunkien yhteiseen kehittämiseen. Uudet tavat oppia, työskennellä, urheilla ja liikkua tulevat olemaan entistä vahvemmin mukana jokaisen arjessa. Pandemia haastaa meitä löytämään uusia ratkaisuja ja miettimään, miten tulevaisuudessa haluamme elää.

TSCW2021 konferenssi järjestetään virtuaalisesti 26.–28.1.2021. Tapahtumaviikolla keskustellaan älykaupunkikehityksen tulevaisuuden suuntauksista ja Covid-19-pandemian vaikutuksista. Tapahtumakokonaisuus esittelee ratkaisuja niin kaupunkien päättäjille, suunnittelijoille ja kehittäjille kuin yrityksillekin. 

Kuva: Mirella Mellonmaa / Business Tampere

Five men sitting on the stage in a panel

Tampere on asenne.

Kasvava Tampereen kaupunkiseutu on aina yhtä kutsuva. Se tunnetaan ennen kaikkea rennosta ilmapiiristään ja suurista hankkeistaan. Vetovoimainen osaamisen keskittymä tarjoaa niin yrityksille kuin asukkaillekin monipuolisen kasvuympäristön. Ei ole sattumaa, että Tampere on noussut yhdeksi Suomen merkittävimmistä älykaupungeista. Tampereelle on helppo sijoittaa, sijoittua tai poiketa käymään. Täällä kaikki on lähellä ja helposti saavutettavissa.