Älykaupunkikehityksen Tampere Smart City Week Expo & Konferenssi ja ICT-alan messutapahtuma DigITre järjestettiin 14.-15.6.2022 Nokia Arenalla. Tapahtumakokonaisuus kokosi lähes 2700 vierailijaa tutustumaan älykaupunkikehityksen uusimpiin innovaatioihin ja näppärimpiin ICT-järjestelmiin sekä paikan päälle että striimin päähän. Tapahtumassa oli edustettuna 27 eri kansallisuutta ympäri maailmaa.

Tapahtumakokonaisuuden järjestäjätahot Tampereen kaupunki, Business Tampere ja Tampereen Messut -konserni ovat kiitollisia uuden tapahtumakokonaisuuden saamasta hyvästä palautteesta. Erityisesti tunnelmaa nosti kohtaamiset muiden kanssa pitkästä aikaa.

− On ollut mahtava nähdä, kuinka alan yritysten edustajat ympäri maailmaa kohtaavat ja löytävät yhteistyölleen pohjaa nimenomaan suomalaisen älykaupunkikehityksen kärkikaupungissa Tampereella. Täällä on jo valmiiksi vahva yhdessä tekemisen kulttuuri. Pitkäkestoiset vaikutukset nähdään vasta myöhemmin, mutta jo nyt voimme todeta, että myös tapahtumassa alkanut yritysten välinen yhteistyö tuo paljon hyvää Tampereen kaupunkiseudulle. Tämä on vasta alkua, hehkuttaa Business Tampereen älykaupunkikehityksen johtaja Markku Niemi.

Tampereen kaupunki ja Business Tampere kutsuvat kaikki yritykset mukaan Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelman toteutukseen tulevina vuosina. Lue lisää ohjelmasta: https://businesstampere.com/fi/avointa-alykasta-ja-elinvoimaista-tamperetta-rakentamassa/

Laadukas ohjelma inspiroi kuulijoita

Tapahtuman keynote-puhuja, tohtori Ayesha Khanna luennoi kaupunkikehityksestä tekoälyteknologioiden näkökulmasta. Swappie.fi palkittiin tiistaina Deloitte Technology Fast 50 Winner -tunnustuksella. Arkkitehti ja Global Impact -kilpailun voittaja Anni Laurilan keynote- puheenvuoro tulevaisuuteen katsovasta rakentamisesta sekä työn ja oppimisen tulevaisuudesta kuultiin keskiviikkona.

Tapahtuman yhteydessä järjestettiin Arctic15 x Tampere -startup-tapahtuma, jonka puhujina nähtiin muun muassa Rovion ja Finest Bay Arean perustaja Peter Vesterbacka. Silicon Vikings lanseerasi tapahtumassa Suomeen New Nordics Pitch Competition’n, jonka finaali kisataan marraskuussa Slushissa.

Älykaupunkikehitys ja ICT kohtaavat jälleen ensi vuonna

DigITre ja Tampere Smart City Week järjestetään myös ensi vuonna, kesäkuussa 2023 Nokia Arenalla. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

− Tapahtuma tulee laadukkaasti summata ja asettaa katseet sekä panokset tulevaan vuoteen. Uskomme, että ensi kesän DigITre ja Tampere Smart City Week tarjoilevat jälleen jotain mullistavaa ja osaltamme lupaudummekin alati paneutua kehitykseen, muutokseen ja innovoimaan ratkaisuja saattaaksemme tapahtumasta myös vuosittaisen timantin! Suuret kiitoksemme kaikille kumppaneillemme tästä vuodesta, tapahtumat tehdään yhdessä, summaa tapahtumakokonaisuuden projektipäällikkö Sami Siurola Tampereen Messut -konsernista.


Tampere Smart City Weekin päävastuullinen järjestäjä on Tampereen kaupunki yhteistyössä Business Tampereen kanssa. DigITre on Tampereen Messut -konsernin tapahtuma, joka järjestetään yhteistyössä Tampere Smart City Week konferenssin ja expon kanssa. Tampereen Messut -konserni tuottaa Tampereen kaupungille TSCW Expo & Conference sekä DigITre -tapahtumakokonaisuuden.