Kulunhallinnan merkitys korostuu, kun tapahtumapaikka tai muu monikäytössä oleva kiinteistö halutaan pitää turvallisesti auki vuorokauden ympäri. Nokia Arena on loistava esimerkki tekniikan ja innovaatioiden hyödyntämisestä resurssien hallinnassa. Älykäs ABLOY OS -järjestelmä ja sen integraatiot sekä mobiiliavaamisen hyödyntäminen varaus- ja HR-järjestelmien yhteydessä helpottavat kulkemista ja lisäävät turvallisuutta.

Vastaus turvallisuuden trendeihin

”Nokia Arena on osuva esimerkki turvallisuuden trendistä, jossa kulkuoikeudet ovat muuttumassa digitaalisiksi ja oviympäristöt kosketusvapaiksi(1)”, Abloyn myynti- ja markkinointijohtaja Jari Perälä sanoo.

Muun muassa kaupunkien ja kuntien varattavien tilojen pääsynhallinta voidaan toteuttaa ABLOY-ratkaisuilla hyödyntämällä avoimia rajapintoja useiden eri varausjärjestelmien kanssa. ”Järjestelmien ohjelmointirajapintojen (API, application programming interface) kautta jaettavan datan hyödyntämisestä, API-taloudesta on viime aikoina ollut paljon puhetta. OS-järjestelmän avoimet rajapinnat tuovat uudenlaisia mahdollisuuksia turvallisuuden ja kulkemisen hallintaan”, Perälä toteaa.

Helposti mobiiliavauksella

Avaimeton kulkeminen on tätä päivää ja se voidaan vaivattomasti toteuttaa OS-järjestelmässä mobiilitunnisteen avulla. Mobiilitunniste lähetetään haluttuun älylaitteeseen, jolloin ovi aukeaa esimerkiksi kännykällä tai älykellolla. Kulkuoikeuksia voidaan rajata esimerkiksi työvuoron tai harrastusvuorojen mukaan, jolloin kulkuoikeus päättyy vuoron loputtua, eikä avainten katoamisesta tai palauttamisesta tarvitse huolehtia. Kulkuoikeutta myönnettäessä määritellään myös missä tiloissa kyseisellä henkilöllä on oikeus liikkua.

Turvallinen poistuminen

Tapahtuma-areenoilla suuren yleisömäärän turvallinen poistuminen mahdollisissa hätätilanteissa varmistetaan varustamalla asiakastilojen ovet ja poistumisreitit avauspuomeilla. Ovet avautuvat nopeasti ja helposti työntämällä avauspuomista tai nojaamalla siihen.

Tervetuloa Abloyn osastolle 315 kuulemaan lisää kulunhallintaratkaisuista ja teknologian mahdollisuuksista!

(1) IFSEC Global: Wireless Access Control Report 2021