Tampere toivottaa sinut tervetulleeksi!

Kasvava Tampereen kaupunkiseutu on aina yhtä kutsuva. Se tunnetaan ennen kaikkea rennosta ilmapiiristään ja suurista hankkeistaan. 

Tampereen elinkeinorakenteessa on sopivasti terveellistä vaihtelua – kaikki ei ole yhden kortin varassa. Kaupungissa on aina uutta vireillä ja verkostot toimivat yli rajojen. Vetovoimainen osaamisen keskittymä tarjoaa niin yrityksille kuin asukkaillekin monipuolisen kasvuympäristön. Ei ole sattumaa, että Tampere on noussut yhdeksi Suomen merkittävimmistä älykaupungeista. 

Tampereelle on helppo sijoittaa, sijoittua tai poiketa käymään. Täällä kaikki on lähellä ja helposti saavutettavissa.

Tampere on innovaatioiden kotikaupunki

Tampereen alue on yksi Suomen nopeimmin kasvavista kaupunkialueista, ja se tarjoaa loistavat liiketoiminta- ja työmahdollisuudet. Teollinen ja ICT-alan osaaminen on seudulla poikkeuksellisen vahvaa. Innovaatioiden kotikaupungissa on tehty monia maailmanluokan läpimurtoja ja kehitetty ihan tavallisten ihmisten elämänlaatua parantavia tuotteita ja palveluja.

Kaupunki investoi tulevaisuuteen ja meneillään on useita suuria älykkään ja kestävän rakentamisen, liikkumisen ja logistiikan hankkeita. 

Tampere on liiketoiminnalle loistava paikka, jossa hyvä arki syntyy siitä, että se on toimiva kokonaisuus kompaktissa koossa.

Tampere on yksi Suomen merkittävimmistä älykaupungeista. Tampereella älykaupunkikehitystä tehdään laajasti eri yhteiskunnan toimijoita osallistaen, aina yrityksistä oppilaitoksiin ja kaupungin organisaatiosta yksittäisiin tamperelaisiin.

Älykaupunkikehitystä koordinoidaan Tampereella Smart Tampere -ohjelmalla, joka keskittyy erityisesti digitalisaatioon, kestävään kehitykseen sekä yritysinnovaatioiden edistämiseen ekosysteemitoiminnan kautta. 

 

Tampere on asenne

Suomen suosituin asuin-, matkailu- ja opiskelukaupunki Tampere on elämäntapa, joka vie mukanaan. Tampereesta tekevät Tampereen kimaltavat järvet, humisevat harjut, kävelyyn sopiva mittakaava ja se, että täällä tapahtuu aina. Tampereen salaisuus on omintakeinen tavallisuus. Kysyttäessä suomalaisilta, mihin he maassamme muuttaisivat, kolmasosa heistä vastaa “Tampereelle”.

Peritamperelaisia ilmiöitä ovat mustamakkara puolukkasoosilla, maailman parhaat munkit, kekseliäät museot, saunapääkaupungin talviuintipaikat, aamukahvit Laukontorilla pienessä järvituu­lessa, tapahtumat toisensa perään ja vireän viileä verkkaisuus.

Tervetuloa Tampereelle!