Tampere Smart City Weekin konferenssi kokoaa yhteen älykaupunkikehityksen kärjet – ilmoittaudu nyt mukaan!

Tampere Smart City Weekin konferenssin ilmoittautuminen on alkanut. Tammikuun lopussa 26.-28.1.2021 järjestettävä konferenssi on osa Tampere Smart City Weekin ohjelmakokonaisuutta ja se järjestetään virtuaalisesti. Konferenssi kokoaa yhteen ajankohtaisia teemoja useilta älykaupunkikehittämisen alueilta. Aiheteemat kertovat esimerkiksi liikkumisen, terveysteknologian ja koulutuksen innovaatioista ja tulevaisuuden näkymistä.

Tapahtuman pääyhteistyökumppaneita ovat Business Tampere, Business Finland ja VTT. Tapahtuman tavoitteena on nostaa niin Tampereen kuin koko Suomenkin näkyvyyttä älykaupunkikehityksen kärkijoukkona.

– Olemme saaneet viime aikoina paljon kyselyitä siitä, miten voisimme viedä suomalaista digitalisaatio-osaamista eteenpäin, etenkin koronapandemian myötä. Yhteistyön merkitys ja laaja-alaisen osaamisemme esittely tulee houkuttelemaan mukaan myös kansainvälisesti merkittäviä toimijoita ja nostamaan Suomen mainetta edelläkävijänä, kertoo Pekka Sivonen, eurooppalaisesta yhteistyöstä vastaava johtaja Business Finlandista.

Konferenssin keskiössä on erilaiset tulevaisuuden ratkaisut ja innovaatiot, joita yritysten ja muiden organisaatioiden on mahdollista päästä esittelemään kansainväliselle yleisölle.

– Yhteistyökumppanuus tapahtuman kanssa oli meille luonnollista, sillä yksi päätehtävistämme on auttaa yhteiskuntaa kehittymään ja yrityksiä kasvamaan teknologisten innovaatioiden avulla, kertoo Tapio Virkkunen, Head of Business Development, älykäs teollisuus ja energiajärjestelmät, VTT.

Tapahtuma järjestetään tammikuussa 2021 kolmatta kertaa, mutta tällä kertaa hiukan erilaisena. Koronapandemia vaikutti paljon myös konferenssin käytännön järjestelyihin ja se päätettiin siirtää kokonaan virtuaaliseksi. Ohjelma lähetetään Tampereelta ja tamperelaiset osaajat ja innovaatiot näkyvät voimakkaasti tapahtumassa.

– Näemme virtuaalisen toteutuksen positiivisena, sillä se tarjoaa meille mahdollisuuden houkutella mukaan myös enemmän kansainvälisiä vieraita. Virtuaalisen konferenssin myötä osallistujalle tarjoutuu mahdollisuus myös kokonaisvaltaisempaan tapahtumakokemukseen: kotisohvalta on helpompi osallistua useampien teemakokonaisuuksien esityksiin, kertoo Katri Schulze Business Tampereesta.

Konferenssin tarkempi ohjelma julkaistaan tammikuun ensimmäisellä viikolla.

Voit ilmoittautua täällä!