Young men playing with computer

Ratkaisuja jokaisen kaupunkilaisen arkeen

Kaupungin, kaupunkilaisten, yritysten ja yhteisöjen yhteen saattaminen on Tampereen strategian ytimessä. Smart Tampere -ohjelmassa yhteiskehittämisen tuloksena on tehty jo yli 50 erilaista ratkaisua! Menetelmät vaihtelevat, mutta yhdistävänä tekijänä voidaan nähdä haasteiden avaaminen yritysten ja yhteisöjen ratkottavaksi, sekä tavoite parempien ratkaisujen luomisesta kaupungin tai kaupunkilaisten tarpeisiin. Ratkaisut ovat olleet muun muassa arkea sujuvoittavia teknologisia ratkaisuja ja palvelukonsepteja.

Tieteen Päivillä on tarjolla mielenkiintoista ohjelmaa nuorille ja koko perheelle. Tapahtumassa esittelemme miten tamperelaiset voivat vaikuttaa yhteiskehittämiseen ja olla mukana suunnittelemassa kaupungin tulevaisuutta sekä ratkaisuja jokaisen kaupunkilaisen arkeen.

Perjantaina 22.1.2021 Tieteen Päivät tarjoaa monipuolista ohjelmaa nuorille koululaisille. Päivän aikana nuorilla on mahdollisuus tutustua eri tapoihin, miten he voivat vaikuttaa kotikaupunkinsa tulevaisuuden kehittämiseen.

Lauantaina 23.1.2021 Tieteen Päivien laaja ohjelmatarjonta koostuu luennoista, työpajoista ja esittelypisteistä – mielenkiintoista tutkittavaa löytyy kaikenikäisille kaupunkilaisille!

Smart Tampere esittelee tapahtumassa muun muassa osallistavaa budjetointia, Tampere.Finland kaupunkisovellusta kestävän kaupungin kehittämisessä sekä vaikuta-osion mahdollisuuksista. Keskiössä on myös KIEPPI-hankkeen pilottikokonaisuuksia; urbaanin ruuantuotannon ratkaisut, jäte- ja sivuvirtojen hyödyntäminen, puurakentamisen ja energia-asioiden neuvonta, sekä monimuotoiset, terveyttä edistävät sini-viherrakenteet. Tapahtumassa autetaan laskemaan oma hiilijalanjälki ja esitellään uusia kaupunkiliikkumisen ratkaisuja, joita on kehitetty muun muassa Kaupin alueella ja raitiotien syöttöliikennettä varten. Kuulemme lisää myös tänä vuonna kehitetyistä nopeista kokeiluista lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Näissä kokeiluissa haettiin ratkaisuja, mitkä palvelisivat erityisesti koronavirus-pandemian johdosta nousseita tarpeita, ja mitkä sellaisenaan olisivat vaikuttavia myös tilanteen normalisoiduttua. Yksi valituista ideoista on perheliikuntasovellus, johon luotiin viisi liikuntareittiä Tampereen kaupunkihaasteiksi.

E-urheilusta tietoa Tieteen Päivillä sekä näytösottelu monitoimitalolla

Tampereella kehitetään e-urheilun toimintamallia tukemaan lajin nopeaa kehittymistä. Toimintamallin tavoitteena on lisätä e-urheilun ymmärrystä ja yhteiskunnallista hyväksymistä. Järjestelmän avulla pyritään ehkäisemään pelaavien nuorten syrjäytymistä, sekä tukemaan heidän kehittymistään pelaajina ja ihmisinä. Avointa toimintaa järjestetään päivittäin Monitoimitalo 13:n e-sports-pelitilassa sen ollessa vapaana. Pelitilatoiminnan lisäksi Pelifarmi järjestää pitkin vuotta erilaisia pelaamiseen liittyviä tapahtumia, työpajoja sekä CREW-toimintaa.

Lauantaina ohjelmassa on kotimaisen E-sportsin ja digipelaamisen tapahtuma nuorille digitaalisesti. Ilta huipentuu Suomen kovimpien -joukkueiden näytösotteluun.

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere